volné združenie priateľov prírody, spevu a romantiky

 
 

 

 

 
 
 

 

Stretnutie členov a priaznivcov

 TRAMP CLUBU BRATISLAVA

26.7.2011

Mlyn Klepáč


Aj júlový posledný utorok patril členom a priateľom TRAMP CLUBu ktorý sa konal ako to býva už tradične v krásnom prostredí historického IX. mlyna v Bratislavskom lesoparku. Dovolenkové obdobie napovedalo, že tento krát účasť milovníkov trampingu, trampských piesni a pesničiek bude na tomto stretnutí pomenšia. Opak bol pravdou, bolo plno a prišli i takí ktorých zvedavosť čo sú to tí trampovia, priviedla na naše stretnutie.

Stretnutie sa začalo netradične, premietaním filmu o dianí na 8. Celosvetovom potlachu,  ktorý sa konal 18.6.2011 na Bush River v Britskej Columbii Canada a ktorý Pekelníkovi poslali z Kanady. Film zostavil kamarát Aleš, redaktor kanadského trampského časopisu STOPA, z trampskej osady KAMARÁDI OSTROVA z kanadskej Victorie.

 
 

Kamarát Aleš, redaktor kanadského trampského časopisu STOPA...

 

Ďalší film ktorý bol v tento deň premietnutý bol celovečerný film s názvom TESLIN RIVER. Tento film taktiež zostavil kamarát Aleš.  Filmový dej nás zaviedol do rozprávkovej krajiny trampov na rieku Teslin river a Yukon a hlavnými hercami boli kamaráti trampi, ktorí túto rieku splavovali v roku 2005.

Hlavným poriadateľom tejto akcie na rieke Teslin a Yukon bol kamarát Fredo Herzog z Whitehors, pôvodne z trampskej osady ONTÁRIO z Bratislavy, za spolupráce kanadského časopisu STOPA. Krásna príroda, romantické i dramatické ale aj veselé zážitky zvečnené kamerou, pobavili divákov, najmä ten o stomatologickom zákroku v kanadskej divočine na Šocových /zuboch/ tesákoch.

 

 

...kamarát Fred Herzog z Whitehorse, pôvodom z bratislavskej osady ONTÁRIO...

 
 
 

 

...rieka Teslin...

 
 
 
 

...tento splav rieky Teslin sa konal 1. - 12. 9. 2005. Dĺžka uskutočnenej plavby bola 400 km, z toho 200 km po rieke Teslin a 200 km po rieke Yukon. Splavu sa zúčastnilo asi 70 trampov z Kanady, USA, Austrálie, ČR a Slovenska. Dĺžka uskutočnenej plavby bola 400 km, z toho 200 km po rieke Teslin a 200 km po rieke Yukon....

 
 
 

 

...trampská kapela z Teslinu, ktorá nás vo filme doprevádzala trampskými piesňami...

 
 
 
 

...Pekelník s vlajkou Fredovej trampskej osady ONTARIO, ktorú opatruje od roku 1964...

 

Filmy u divákov (a bolo ich prekvapujúco dosť) mali pozitívny ohlas, páčili sa im a navrhli, aby sa v takýchto a podobných iniciatívach pokračovalo. Premietalo sa to vo vedľajšej miestnosti, takže premietanie nebolo rušené vravou z veľkej sály. Premietaciu aparatúru a premietanie zabezpečili kamarát Pedro s Bábovkou a Kalim z trampskej osady POHODA a miestnosť nám poskytol vedúci zariadenia Mlyna Klepáč, pán Kratochvíla, ktorému za jeho ústretovosť vyslovuje Rada Starších TRAMP CLUBu vďaku.


Ostatní účastníci ktorí sa nezúčastnili premietania najmä druhého filmu,  (preto že niektorí to už mali možnosť vidieť v minulosti) zasadli za stoly vo veľkej sále a dali prednosť pokecu a hudbe. Bavili sa ako zvyčajne o čerstvých zážitkoch v osadách, chalupách, vandroch, či potlachoch a všelijakých iných trampských podujatiach a “ tampských drboch”.

 
 

 

...Flekošová Kapela TRAMP CLUBu, tá vie vždy navodiť tú správnu trampskú atmosféru  v klube dobrým výberom trampských piesní...

 

Po skončení premietania všetci prítomní sa zhromáždili vo veľkej sále, kde Old Šerif TRAMP CLUBu kamarát Pekelník zahájil oficiálny program stretnutia vyvesením vlajky TRAMP CLUBu a privítaním prítomných, osobitne čestného Old Šerifa Brčka, ktorý sa ktorý sa v týchto dňoch dožil krásnych 86 – tich narodenín. Zablahoželal mu i jubilujúcemu Ježkovi harmonikárovi z Kačin boys, k jeho73 narodeninám.

 
 

.....čestný Old šerif TRAMP CLUBu, kamarát Brčko sa v týchto dňoch dožil krásnych 86 – tich narodenín /na fotografii vľavo/.

 
 
 
 

...zablahoželali sme i jubilujúcemu kamarátovi Ježkovi, harmonikárovi z Kačin boys, k jeho73 narodeninám  /na fotografii vľavo/...

 

Nasledovali informácie Pekelníka a Bábovky o súčasnom i blízkom diani v trampskom spoločenstve doma i za hranicami i o tom že trampský klubový spravodaj vyjde ako dvojčíslo v budúcom mesiaci, teda v auguste.

 
 

 

...a vždy radi sa pripojá ku Flekošovej kapele i tí, vekovo mladší hudobníci...

 
 
 

 

...a vekovo starší dali prednosť pokecu a hudbe. Bavili sa ako zvyčajne o čerstvých zážitkoch v osadách, chalupách, vandroch, či potlachoch a všelijakých iných trampských podujatiach a “ tampských drboch”...

 

Dôležitý oznam o konaní nasledujúcej stretávky teda augustovej, oznámila Bábovka. Bude sa konať tak ako zvyčajne posledný utorok v mesiaci t.j. 30. 8. avšak bez prítomnosti našej klubovej kapely. Flekoš s Felinou bude na potulkách v Čechách a nebudú prítomní ani niektorí členovia Rady Starších, ktorí tak isto budú na trampských potuľkách mimo Bratislavy.

To ale nebráni tomu, aby tí čo tu ostávajú sa nemohli stretnúť tradične na mieste našej stretávky. Priestor je im k dispozícii a doporučuje sa doniesť si svoj hudobný nástroj a použiť ho k potešeniu všetkých ktorí prídu.
 

Po týchto správach nasledovala spomienka na nedávno zosnulého kamaráta Bona, zvaného tiež Chrchlavý z trampskej osady OLD KLONDIKE. Jeho pamiatku sme si uctili ako vždy zaspievaním piesne " Do osady přišla dívka....." za doprovodu Flekošovej kapely.

Vinšovačky a oznamy skončili a nasledovala voľná zábava. Flekošova trampská kapela spustila uragán známych trampských pesničiek, ktoré nenechali nikoho stať sa len pasívnym poslucháčom, a tak sa spievalo tým pravým trampským precítením.

Pri speve prišlo aj na Brčkovú obľúbenú pieseň "Sosna", ktorú si aj hlasno zanôtil a bolo zjavné že sa jej potešil. Dobrej nálade prispel i mladší kamarát Pedro, náš klubový gitarista, ktorému sa narodil prvý potomok syn. Pohostil kamarátov dobrým vínkom a dobrá nálada vydržala ako vždy až do záverečnej.

 

 

...Pekelník v mene členov TRAMP CLUBu zablahoželal  mladšiemu kamarátovi Pedrovi,  ktorému sa narodil prvý potomok syn /Pedro na fotografii vpravo/...

 

Rozišli sme sa spokojní, pookriaty na trampskom duchu, tešiac sa na ďalšie stretnutie o mesiac so želaním aby sa vydarilo tak, ako toto.

zapísal Luby Domes z trampskej osady TÚLAVÝ STAREC, člen Rady Starších T.C.B.
 

 

Na tejto stránke spolupracovali

Text:

Pekelník

 Luby Domes z trampskej osady TÚLAVÝ STAREC, člen Rady Starších T.C.B.

Fotografie:

Aleš - STOPA, Jašter a Pekelník

Grafika: Pekelník

Stránku pripravil: Pekelník

 

 
 
 
 

  Späť  TRAMP CLUB BRATISLAVA

 
 
 
 
 
 

© Pekelník 2011